Czech Racing Kennel
závodní tým saňových psů / sleddogs racing team

Zuberec 2022 Mošovce 2021 MS Švédsko 2019 MS Francie 2019 Old Musher Race 2018 Louka 2018 ME Itálie 2018 Tři Studně 2015 Zuberec 2013

Zuberec 2022


Mošovce 2021


MS Švédsko 2019


MS Francie 2019


Old Musher Race 2018


Louka 2018


ME Itálie 2018


Tři Studně 2015


Zuberec 2013


<<
>>

Šindel Cup 2021

 

Šindelová, okres Sokolov, kraj Karlovarský
Nadmořská výška: 598 m

 

"Terénní triatlon, tvořený triatlonisty. Memoriál Ondřeje Matějíčka."
A já doplním: i pro netriatlonisty :-)

 Na jednom z Kundavaldløpetu jsme se domluvili, že bychom si dali nějakej špíl v létě bez psů. Asi absence závodění či co. Kdesik sem narazil na Šindel Cup. Startovný za 850 Kč byla hozená rukavice. Navíc všici jsou radši v lese než na silnici, takže terénní varianta se líbila. No a v lednu do červenca daleko, takže každej plnej optimismu, jak stihne poctivě natrénovat.

K původní sajtně já, Lucka, Kikina, Mencoš a Žéňa se velmi ochotně přidal ještě borec, kterej podobný věci sám rád vyhledává a jeho sportovní výkony obdivuju, můj parťák z Ruska - Marťas a jako poslední se přidala Maruška.

Hero varianta: 1,6 km plavání (4 okruhy), 70 km kolo (5 okruhů) a 24 km běh (3 okruhy)
edit: plavání se zkrátilo z 1,9, ale ten běh nebyl 21, ale 24
Original varianta: 1,2 km plavání (3 okruhy), 28 km kolo (2 okruhy) a 8 km běh (1 okruh)

K tomu "tréninku". Stalo se co asi bylo jasný, že se stane. Tréninku moc nebylo. Pokud teda nepočítám nohec jako průpravu na triatlon, což se neukázalo jako moc přínosný :-)
Jelikož rád na vše používám garminy, tak bohužel zcela přesně vím, jak jsem se "poctivě" připravil.
1. běh: začátek 1.3.2021 (předchozí poslední záznam 15.4.2020), celkem 184,07 km
2. kolo: začátek 24.5.2021 (předchozí poslední záznam 1.5.2020), celkem 328,49 km
3. plavání začátek: 12.6.2021 (předchozí poslední záznam 2.2.2020, nicméně vím, že jsem mezitím párkrát for fun plaval, ale bez garminu), celkem 7.457 m
Optimismus mi ale nejvíc dodávaly hovory s Mencošem, protože ten byl plavat snad 3x, běhat asi podobně, na kole taky míň než já, bohužel na rozdíl ode mě se o něm v klidu dá říct, že je cyklista. Navíc kluk z Orliček, takže kopce umí.

V pátek registračka a jedno projetí cyklo okruhu, abychom jako věděli. Kolo jsem si půjčil ve středu od Mary (když při jednom společným výjezdu slyšel, jak to moje spíš nepřehazuje, tak mi to svoje sám nabíd) a tretry od Pavla v úterý (ty já nevedu). Ty nacvakávací botky jsem měl na sobě podruhý, naposled 2017 na Hopmanovi (=silnice, nacvakneš, jedeš, na koncu vycvakneš). V terénu to fakt tak nebylo. Věřím, že se chlapci docela pobavili. Jak lakonicky poznamenal Žéňa: "tohle vědět, tak sem vzal gopro". Moje naivní představa jedno kolo = 1 hodina vzala touhle projížďkou za svý.

Sobota Hero start v 7:00 & Original ve 12:00. Od rána střídavě chcalo, ale nebyla zima. Akorát to neustále vylepšovalo průjezdnost tratě. Plavání mě baví, tadyk to byla zábava. Z vody sem sice poslední nelez, ale pak už to bylo ložený. V prvním kole mě dojeli naši - Kikina s Mencošem, Marťas už byl dávno pryč a tak sem vcelku bez problému udržel poslední flek až do finišu. Kolo mi dalo zabrat řádně. Výjezdy v těch blátivých úsecích navíc rozježděných na kašu sem jen tlačil. V jednom takovým mě dojel někdo zjevně dost našláplej. Sice hučel, že má v háju přehazovačku a přibržďuje mu jedno kolo, ale vzápětí ujel snovou rychlostí. Lehce demotivující. Stihl sem i píchnout, ale kvůli tomu mi bedna neutekla. Běh, místy poctivá chůze, byl taky výživnej. Ty dvě stojky, krát tři kola, to bylo pohlazení po duši.

Ale ten pocit, když po 11 hodinách dorazíš do cíle - k nezaplacení :-) Fakt pecka zážitek.

Vyhlášení jsme nedali, páč si Luciášek domluvila závody v pasení. Takže v nedělu v 7 jsme museli vyfičet.

Velký poděkování patří řediteli a všem ostatním pořadatelům. Kubo, byla to paráda!! Velmi přátelská atmosféra, skvělá organizace a přitom hezkej mix top sportovců (a jejich famózních výkonů) a nás.. ehm, lépe řečeno mě :-) Ztráta na prvního 4 hod je slušnej úlet :-)

A taky dík Janě, skvěle supportila nejen Kikině, ale i nám.
Su rád, že nikdo z nás necuk, jel a všici dokončili. Byl to hezkej víkend s fajn lidma.

Gratulace nejen vítězům!

Garmin: zde

Kompletní výsledky v absolutním pořadí: zde 

 

Hero: Martin Urbančík, Kristina Fryzová, já & Jirka Mencák

 

Original: Luciášek, Michal Ženíšek & Maruška Ševelová

 

 

obec Březí
okres Žďár nad Sázavou
kraj Vysočina
stát Česká republika
světadíl Evropa
planeta Země