Czech Racing Kennel
závodní tým saňových psů / sleddogs racing team

Zuberec 2022 Mošovce 2021 MS Švédsko 2019 MS Francie 2019 Old Musher Race 2018 Louka 2018 ME Itálie 2018 Tři Studně 2015 Zuberec 2013

Zuberec 2022


Mošovce 2021


MS Švédsko 2019


MS Francie 2019


Old Musher Race 2018


Louka 2018


ME Itálie 2018


Tři Studně 2015


Zuberec 2013


<<
>>

Konec sezóny 2017/2018

 

Dojmy a čísla

 

Podzim probíhal vcelku dle plánu. Začal jsem s desítkou a pomalu jsme drtili jeden trénink za druhým. To byl v lídru ještě Robben na zaučení mladších. Točil jsem vedle něj Conteho, Flo a Mariom (dle pasu se jmenuje Mariam, ale víc se mi líbí varianta s "o"). Ještě Louku odlídroval (sobotu s Mariom, neděli s Conťákem), ale to byl jeho strop. V Mošovcích byl už vepředu Víťa s Ibrou, což se neukázalo jako šťastnej tah :-) a proto na Horníku dostali poprvé šanci Conte s Ibrou a nezklamali - po třetí v řadě jsme získali titul MČR ve sprintu. Listopad a prosinec byl bohužel tréninkově docela slabej. Musel jsem trénovat na 2 týmy, jelikož Yamaha byla nemocná a do závodní káry prostě devítku doma ne. To už jsem Robbena nezapřahal. V jeden moment onemocněla i tahle kára - trošku jsem neodhadl její maximální nosnost. Takový a podobný jakýsi pauzy. No, na Stochově lídroval Conte s Flo a i když to ještě zdaleka nebylo na 100%, tak titul MČR v midu vyjeli. Oproti tomu byl Radíkov už na jedničku. Opět Conte s Flo.

Ohraná písnička. Zima nebyla dle plánu. Od Vánoc jsem laboroval s rozbitejma packama. Klasika. Nejvíc u Flo, která musela nějaký čas i stát a na Alpen-Trailu byla spíš do počtu. Ibra si těsně před tímto závodem udělal něco s ramenem a během první etapy si to obnovil, byť poslední trénink už byl v poho. Rušil se jeden závod za druhým. Měl jsem v plánu jet Zuberec, Highland Trail, Eduarda, Zásadu - všechno zrušený, poté přesunutý, aby to nakonec bylo stejně zas zrušený. Pecka. Za celý leden jsem odjel dva tréninky na saních, těsně před AT. Na Horníku. Pak už tam sníh nebyl. Naštěstí potom napadlo alespoň na Oravě, tak jsem tam strávil tři víkendy před ME v Itálii. Díky za ně!! Dal jsem tam celkem sice jen 7 tréninků během těch třech víkendů, ale bylo vidět, jak ti psi jdou nahoru. A hlavně jim to uchránilo packy a ramena. Je to bohužel hroznej rozdíl běhat zmrzlou zem x sníh. Zdravotně i výsledkově. Ale to je taky ohraná písnička. Jak jsem už kdesik psal, alespoň mám doživotní alibi na nicmoc výsledky a můžu jen překvapit. Ti, kteří bydlí na sněhu (nebo si můžou dovolit celou zimu někde na sněhu strávit) žádný alibi nemaj :-) A taky si tím pádem víc cením každýho jednoho svezení na saních. Na ME nás trochu zaskočila délka etap, která dle propozic měla být kratší. Ani omylem jsme na to neměli natrénovaný. Ale vcelku statečně to odrubali, byť v poslední etapě už jsem musel přepřahat - místo Conteho šla do lídru jeho ségra Azpi. Nicméně na jeho první sezónu - jen nadšení. Spolu s Ibrou, Mariom, případně Flo a Azpi by to vepředu mohlo fungovat. Plus třeba ještě jeho brácha Theo. Conte docela kopíruje Robbenovu kariéru. Ten musel v jeho první sezóně zaskočit v lídru za zraněnou mámu (Taby) a už tam zůstal. Ale Goldie s Taby byly daleko lepší učitelky než Ibra, takže to měl Robben trochu jednodušší.

Sečteno, podtrženo... užili jsme si to. Hlavně na tom sněhu. I přes mizernej trénink dělali co mohli. AT byla supr zkušenost, Orava psům hrozně prospěla nejen tréninkově, ale i co do ovladatelnosti a stříbro z Mistrovství Evropy byla příjemná tečka.

Čeká mě pár prvních "tréninků" s loňskýma mladýma - Kroosem (kluk) a Koke (holka). Jenom lehce, aby si zvykli na postroj. Do léta si všichni doléčí šrámy a odpočinou.. A pak - business as usual.

 

 Začátek sezóny / 1st harness training: 2.9.2017
Konec sezóny / the end of season:
11.3.2018
Počet kárových tréninků / number of trainings on ATV: 74 (1054,91 km)
Počet saňových tréninků / number of trainings on sleds: 9 (261,34 km)
Čas strávený v tréninku a na závodech / total time including races: 82 hod 30 min / 82 hours 30 minutes
Nejdelší trénink časově / the longest training by time: 2 hod 8 min / 2 hours 8 minutes
Nejdelší trénink vzdálenostně / the longest training by distance: 38 km
Počet závodů / number of races: 8 (6x off-snow + 2x on-snow)
Počet ujetých kilometrů autem na závody / number of kilometers in car: 4.904 km


Díky moji stateční! Rambo, Robben, Víťa, Ibra, Cafu, Frankie, Conte, Flo, Mariom a Azpi


A samozřejmě velký dík patří značce Carnilove a Canvit. Nejen za jejich granule, doplňky, ale i vybavení jak pro psy, tak i pro mne.
Je čest za Vás jezdit už 5. sezónu. Děkuji!!




Louka 2017


Tři Studně 2017


Stochov 2017


Radíkov 2017


Orava 2018


Alpen-Trail 2018


Mistrovství Evropy Itálie 2018


Mošovce 2018


obec Březí
okres Žďár nad Sázavou
kraj Vysočina
stát Česká republika
světadíl Evropa
planeta Země