Czech Racing Kennel
závodní tým saňových psů / sleddogs racing team

Zuberec 2022 Mošovce 2021 MS Švédsko 2019 MS Francie 2019 Old Musher Race 2018 Louka 2018 ME Itálie 2018 Tři Studně 2015 Zuberec 2013

Zuberec 2022


Mošovce 2021


MS Švédsko 2019


MS Francie 2019


Old Musher Race 2018


Louka 2018


ME Itálie 2018


Tři Studně 2015


Zuberec 2013


<<
>>

Hopman 1/2 triatlon 2017

 

Nechranická nádrž u Vikletic, okres Chomutov, kraj Ústecký

 

Můj první půlželezňák... Dlouho jsem s tou myšlenkou koketoval a letos ji konečně přetavil v realitu.

Plán byl začít s tréninkem hned, jak bude končit mushingová sezóna - tj. ideálně koncem března. Nicméně domluvili jsme se na tom už někdy na podzim, ale to bylo všecko ještě taaak daleko..
Plavání mám hafo rád, takže to víceméně skoro pravidelně provozuju skoro celej rok. Tam problém nebyl. I když u kraula nemám pořádně vycizelovaný dýchání, takže plavu pouze pomalý prsa.
Z běhu jsem přehnanej respekt neměl, nějakou vlastní zkušenost co je půlmaraton mám.
Ale nejhorší bylo kolo. Naprosto nudná a bohužel nejdelší disciplína. Prostě pro mě totální vopruz. Za posledních třeba tak šest, sedm let jsem na kole ujel rovných......nula kilometrů. A ještě je to jediná disciplína, kde hraje dost nezanedbatelnou roli vybavení, takže prachy. A já mám jen deset járů starej, těžkej, zrezlej mtb s roky vožraným sedlem od štěňat (to sem si teda sehnal nový).
Samozřejmě bylo furt co dělat jinýho, takže jsem s běháním a kolem začal koncem dubna. Pár náhodných výběhů v březnu nepočítám.

Sečteno podtrženo: v tréninku uběhnuto 124 km a na kole 383 km (z toho posledních 125 km už na silničce), plávání jednou týdně bylo poctivě asi od března. Tedy velmi půlželeznej přístup :-)
Víkend před závodem jsme si dali takovou menší generálku na Pryglu, hlavně z důvodu vyzkoušet si přechody mezi jednotlivýma disciplínama. Docela dle představ - plavání pohoda, kolo vojeb a běh tak nějak normálně.

No, takže jsme v pátek skočili do obytňáku a vyrazili. Begy s Hil už byli na fleku. Na večeři nám udělala špagety, dali jsme si dvě plzně a dva radegasty na lepší snění a šli na kutě. Ráno na snídani makovej závin a v deset snickersku, chvíli před startem jakejsi slow sugar gel a ve 12:00 hurá na to...

Plavání: 3x 630 m. Je to teda hrozná vokopávaná, pokud člověk není první, což jsem bohužel nebyl. Ale rozhodně mě to nejvíc bavilo.
Kolo: 3x 30 km. Nakonec šlo líp než jsem čekal, dost asi díky Danečkovi, kterej mě na první otočce dohnal, což mi dost ubralo na morále (sem myslel, že jsem na něj naplaval víc...no, nenaplaval) a zbytek kiláků jsem se ho snažil předjet. Což se nakonec podařilo, ale celkově byl o necelý 3 min rychlejší.
Běh: 4x 5,25 km. První jakžtakž, druhý dejme tomu, ale pak šlo "tempo" do kopru... někde se ta nenatrénovanost musela projevit :-)

Celkově supr zážitek. Navíc ta trojkombinace, kde nestačí být jen dobrej běžec či pumpička, ale tak nějak aspoň průměrnej (nemá-li teda člověk nějaký ambice na bednu) hned ve třech sportech, je prostě výzva.
A proběhnout cílovou páskou teda fakt stálo za to. Skvělej pocit.

Plán byl dokončit, případně tam nebýt víc jak 7 hod (což je normálně strop na tento typ závodu) a ideálně nebýt poslední. A dopadlo to vlastně nad očekávání. Můj celkový čas byl 5 hod 57 min 37 sec a Dan 6 hod 31 min 52 sec.

Dík:
Šovankovi za půjčení silničky (cca 10 dnů před startem, takže jsem si moc nezvykl na ten dementní předklon a záda si teda zkusily), btw na takovým kole sem nikdy předtím v životě nejel.
Begymu za tretry - fakt to spd není špatný
Hil - za supr nejen food/camera support před i po
Jardovi Károvi a Marťasovi Urbančíkovi za rady (i když jsem nakonec ten výživovej plán na závod nedodržel - jeden gel před, dva v průběhu kola plus jednu tyčinku a jeden gel někdy po 15. km běhu, jinak sem na občerstvovačkách pil nejvíc vodu a při běhu ionťáky a jedl banány na kole a melouny na běhu)
A Danečkovi, že do toho šel!
A samozřejmě Hopman týmu - organizačně sympatický a velmi začátečnicky friendly závod, parádně jsme si ho užili!!

Ps: druhej den byl dost nad očekávání pohoda, žádná trága... asi musíme příště víc rubat :-)
Ps2: Begy bohužel nenastoupil, chytl bacil od dcery a s vidinou za týden svatby.... se rozhodl být cajk na svoji svatbu. Velká škoda, z nás tří tomu nejvíc obětoval.


WEB: HOPMAN

Výsledky: zde

GARMIN: zde

Relive: zde

 

Autor: Eliška Kochová

 

Daneček s číslem 19

 

A já s 52

 

 

 

A do cíle!

 

A pár fotek od Hil a Begyho

 

 

Finishers :-)

 

Ještě jedna s bajkama.. jak Dan trefně podotkl - někteří měli i hadry dražší než my kola :-) Zaručeně největší zgarby v depu... Ale práci odvedly a zrovna nás by asi nijak dramaticky nezrychlil ani krám za 100k.

 

Afterparty

 

 

 

obec Březí
okres Žďár nad Sázavou
kraj Vysočina
stát Česká republika
světadíl Evropa
planeta Země