Czech Racing Kennel
závodní tým saňových psů / sleddogs racing team

Zuberec 2022 Mošovce 2021 MS Švédsko 2019 MS Francie 2019 Old Musher Race 2018 Louka 2018 ME Itálie 2018 Tři Studně 2015 Zuberec 2013

Zuberec 2022


Mošovce 2021


MS Švédsko 2019


MS Francie 2019


Old Musher Race 2018


Louka 2018


ME Itálie 2018


Tři Studně 2015


Zuberec 2013


<<
>>

Konec sezóny 2013/2014

 

Ohlédnutí za touto vcelku vydařenou sezónou.

 

Je to docela paradox, vzhledem k tomu jaká (ne)byla zima, ale tuhle sezónu jsem odjel zatím nejvíc závodů. Celkově 7 a to vč. třech na skutečném sněhu :-)

Největší radost mně udělal Robben - jako lídr šel neskutečně nahoru. A to i povelově (trošku víc jsem se mu po Hradci v tomto směru věnoval a neslo to své ovoce). Ale především je to pes, který nikdy, nikdy, nikdy nepovolil lajnu. Psychicky kamenný zvíře, pracovně geniální. Poprvé v lídru byl svou první sezónu nasazen jako znouzectnost, v druhé sezóně dal již většinu všech tréninků a některý závody a tuto, tedy jeho třetí sezónu, odběhl VŠECHNY tréninky a VŠECHNY závody jako lídr. Krom smolnýho 2. dne v Rusku, kdy si během etapy zranil přední nohu a logicky tedy musel vynechat i 3. den, nechyběl při jednom jediným tréninku nebo závodu. A vždy na 100%. Je to pro mě Pan Pes.

Jedinej, kdo v počtu startů překonal Robbena, byl Hazard. Před sezónou bych si to netipl. Ale má 100% bilanci. Za celou sezónu nemá jediný "áčko" :-) Trošku je to taky štěstí, protože vzhledem k tomu, že na závodech startuje vždy jen 6 psů (ale v tréninku jich letos celkově bylo 9) a to na podzim nikoli podle výkonosti, tak mu to tak nějak haluzově vyšlo vzhledem k té rotaci. Ale stejně je to frajer. Ostatně jako zbytek týmu.

Byla to vcelku vzrušující sezóna. Na saních jsme bohužel stál pouze na závodech - Horní Mísečky v Krkonoších, Gonka Sampo v Rusku a ME ve Finsku. Všechny tréninky jen na čtyřkolce :-( To sice není ten mushing, který by se mi zamlouval, ale holt počasí člověk neporučí a tak nám nezbylo, než to přijmout a nějak se s tím poprat. O to víc jsme si užili těch pár chvil na sněhu a značně si jich vážili. Všechno to stálo za to. Zase vím o svých psech něco víc, zase máme všichni o něco víc zkušeností. Opět se mi potvrdilo, že čím víc závodů pejsci absolvují, vč. těch podzimních kárových, tím jen a pouze lépe pro ně. A taky je fajn, že sezóna je u nás jen zhruba toho půlroku. Jezdit celej rok by nebavilo mě a asi ani ty lumpíky :-)

 

Začátek sezóny: 1.9.2013, konec po ME ve Finsku: 8.3.2014
Počet tréninků: 89 (z toho na saních: 0 (nula))
Uběhnutá vzdálenost, vč. závodů: 1935 km
Čas strávený v tréninku a závodech: 96 hod 12 min
Průměrná rychlost: 20,1 km/hod
Maximální rychlost: 42,8 Km/hod
Nejdelší trénink: 1 hod 47 min
Nejdelší uběhnutá vzdálenost v jednom tréninku: 36,17 km
Počet závodů: 7 (4x kárové + 3x saňové) - více o jednotlivých závodech zde
Počet ujetých kilometrů autem s přepravákem na závody a zpět: 10.626 km

 

Takže velký DÍK: Robbenovi, Ibrovi, Víťovi, Hazardovi, Figovi, Decovi, Giggsovi, Pippě a Cris!!! Byli jednoduše fantastický!

 

Ale taky MEGA PODĚKOVÁNÍ patří našemu dosavadnímu sponzorovi, českému výrobci superprémiových krmiv značky BRIT, společnosti VAFO PRAHA a jejich nové řadě granulí CARNILOVE, na kterých naši pejsci odběhli celou sezónu!!!

 

A samozřejmě DÍKY našim skvělým sousedům, myslivcům a předsedovi družstva, že to s náma nějak vydrželi :-)

 

VŠEM DĚKUJI !!!

 

 

Mistrovství Evropy, Finsko

 

 

Gonka Sampo, Rusko

 

Horní Mísečky

 

Kompletní řada CARNILOVE

 

 

obec Březí
okres Žďár nad Sázavou
kraj Vysočina
stát Česká republika
světadíl Evropa
planeta Země